• Как да планираш осветлението в детската стая


  Осветлението в детската стая зависи много от това на каква възраст е хлапето, ходи ли на училище, как обича да прекарва свободното си време. Затова в тази статия, ще очертаем по-скоро основните принципи. След това, в поредица от публикации, ще разгледаме планирането на осветление и избора на осветителни тела за стаята на бебето, малкото дете, ученика, тийнейджъра.

  Ако те вълнуват конкретни въпроси по темата, задай ни ги в коментарите – ще включим отговорите в следващите текстове.

  Прочети още

 • Съдовете за готвене – материали и покрития, част 1


  Съдовете за готвене са слабост не само на професионалистите. Те предизвикват особено въодушевление и у хоби готвачите, гастрономите, хората, вълнуващи се от здравословно хранене. Огромното разнообразие на пазара на практика се свежда до няколко материала, използвани за основа на готварските съдове и до голям брой покрития върху тях – те стават все повече с развитието на технологиите.

  Прочети още

 • Мебели от тазгодишните международни изложения – вече в „КОМО“


  Когато се променят тенденциите в интериора, значи нещо в начина на живот на хората, в техните нагласи, очаквания и предпочитания се е променило, и те имат нужда да преосмислят и пренаредят пространството около себе си.

  Купуването на нови мебели не е просто, защото трябва някъде да се седне, на нещо да спи, да се окачат дрехите. Изборът на обзавеждане отдавна вече се определя от необходимостта на човека да създаде свой свят. Свят, който изразява неговата същност, изпълнен е с топлина, спокойствие и отговаря на неговите навици, разбирания, желания.

  Прочети още

 • Видове стилове в интериора, част 2


  Ар деко, попарт, хай-тек

  Имаш ли вече идея как искаш да обзаведеш жилището си? Да? Не? Чудиш се? Продължаваме да те запознаваме с характеристиките на различните интериорни стилове. Провери дали вдъхновението за обзавеждането на дома ти не се крие в следващите редове.

  Прочети още

 • 3 функции на como.bg, с които пазарувате по-удобно и изгодно


  Избирането и поръчването на мебели и аксесоари за дома онлайн може да е много по-удобно, приятно и също толкова сигурно, колкото ако си на място, във физическия магазин. Пробвал ли си? Насочваме вниманието ти към 3 основни функционалности на нашия онлайн магазин, които ще ти помогнат да си представиш по-добре как се съчетават различните мебели и да пазаруваш по-бързо и изгодно.

  Прочети още

 • Как да преценя гардероб с какво разпределение е най-подходящ за мен


  Знаеш ли коя е гаранцията за подреден гардероб, в който всичко се събира и си намираш нещата лесно? Доброто му вътрешно разпределение.

  В „КОМО“ предлагаме модели с различно разпределение и впечатляващи възможности за персонализиране на избрания от теб гардероб. Обмисли какво ти трябва, отговори си на няколко въпроса, разгледай предложенията ни и ще намериш подходящото за теб.

  Прочети още

 • 5 знака, че матракът ти е за смяна


  Има едно нещо, с което не бива да правиш дори краткосрочен компромис, ако искаш да запазиш доброто си психическо и физическо състояние и това е пълноценният сън. Наистина е важно да отделяш достатъчно време за сън, да спиш на удобно легло в тиха, затъмнена, не много затоплена, добре проветрена стая.

  Правиш ли го? А знаеш ли, че е препоръчително да сменяш матрака си между седмата и десетата година от ползването му?

  Прочети още

 • Нов начин да използвате осветлението у дома


  Със серията лампи Fisheye създавате подходящата атмосфера за всеки случай и по всяко време на деня

  Познато ви е навярно това чувство – денят върви към своя край, в стаята е сумрачно и вие включвате нощната лампа. Веднага ви става по-топло, уютно и спокойно на душата. Или пък каните гости, включили сте основното осветление, вечеряте и после всички се отпускате по-удобно с чаша в ръка. Някой изключва централната светлина или я намалява и атмосферата става по-задушевна, разговорите се оживяват.

  Прочети още

 • Видове килими според състава и начина на изработка


  Избрахте ли си нов килим или още се чудите? Може би в началото сте имали простичък отговор на въпроса „Какъв килим да си купя?“ – шарен, хубав, гладък, рошав, червен, син. След това обаче сте разгледали какво се предлага на пазара и сте се хванали за главата – разнообразието от шарени/хубави/гладки/рошави и разноцветни килими е огромно. Научете повече за различните видове според състава, начина на изработка, дължината на нишката, ще ви е по-лесно да намерите подходящия за вас.

  Прочети още

 • Видове стилове в интериора, част 1


  Винтидж, рустикален, колониален, скандинавски

   

  Защо ви е да знаете характеристиките на различните стилове за обзавеждане? Защото, ако не сте наели интериорен дизайнер, а сте решили да се справяте сами, това знание ще ви помогне да определите кой стил е най-подходящ за вашия дом и отговаря на вкусовете и на начина ви на живот. Затова решихме да направим поредица от статии по темата. Започваме с най-предпочитатените в последните години стилове.

  Прочети още

Обекти 1 до 10 от общо 56