• 3 помощни маси, които да превърнеш в акцент в дневната


  Харесва ти как си обзавела дневната. Може да се каже, че мебелите, цветовете, аксесоарите, разположението им отговарят изцяло на начина на живот на семейството ти, на вашите вкусове и навици. Само едно нещо ти липсва, когато влезеш и се огледаш. Искаш да задържиш погледа си на нещо малко, но впечатляващо. Не ти се ще да е произведение на изкуството – вече си окачила такива. Дневната ти има нужда от обект, който е практичен и забележителен едновременно. Предлагаме ти да погледнеш тези три помощни масички. Те са различни като стил, с много качествена изработка – всеки от моделите е със силно собствено излъчване. Може би една от тях е това, което търсиш.

  Прочети още

 • Как подходящото обзавеждане на домашния офис те прави по-продуктивен


  Знаем, че да се работи от къщи е трудна задача, особено за хората, които не могат да си наложат самодисциплина. Разсейващите фактори са безброй, а усещането, че има време да свършиш всичко след като изгледаш още само една серия от любимия си сериал – измамно. Инвестицията в оборудване и обзавеждане също не е за подценяване. Обикновено не пестиш от техника, защото с нея изкарваш парите си. Затова пък се изкушаваш да спестиш от удобен стол, подходящо бюро, етажерки, комоди, шкафове за съхранение на документи. Това е грешка.

  Обзаведи домашния офис с каквото имаш, за да започнеш работа, но се опитай във възможно най-кратък срок да смениш старите мебели с нови – удобни и функционални. Това определено ще ти помогне да повишиш продуктивността си.

  Прочети още

 • Защо ми е табла за легло


  Какво предпочиташ – легло с табла или без? Категорично „без“, защото я свързваш със старите легла с пружини, чиито табли бяха изрисувани с лебеди, езера и дървета? Все ти е едно, защото не виждаш особена практическа полза от нея?

  Да, за много хора функцията ѝ е чисто естетическа, но ние ти предлагаме да научиш малко повече за таблата за легло и след това да решиш – искаш ли да ползваш такава или не.

  Прочети още

 • Как да използвам цветовете, за да направя уютен дом


  Често говорим за използването на цветовете в интериора и мислим, че още малко насоки и полезна информация по темата никога не са излишни. Умелото комбиниране на цветовете ти дава безброй възможности да направиш дома си уютен, приятен, елегантен или закачлив – отражение на твоя характер и темперамент.

  Днес ти предлагаме да се запознаеш със структурата на различните цветови схеми и да разбереш кои е най-подходящо да прилагаш у дома.

  Прочети още

 • Как да избера висящо осветление


  Общото осветление в стаята най-често се осигурява от висяща лампа. Избирай я внимателно не само заради тази ѝ важна практическа функция. А и защото видът ѝ е от особено значение за интериора и атмосферата на помещението. Умело подбраната висяща лампа може да се превърне в силен акцент; да диктува основния стил в обзавеждането. Въобще, преди да я купиш, трябва да съобразиш доста неща. И в тази статия ще ти разкажем именно за тях.

  Прочети още

 • Как жилището ми да изглежда по-голямо


  Знаем, че това е винаги актуален въпрос. Малките помещения, които не са подредени добре или са боядисани в неподходящи цветове, създават тягостно усещане. Струва ти се, че стените те притискат, таванът те смачква, а мебелите са се наговорили да те затрупат. Успокой се, има много начини да направиш малкото жилище функционално, удобно, просторно и светло на вид. Прегледай съветите в тази статия, подготвили сме и още полезни публикации по темата, които ще публикуваме в следващите седмици. Следи секция „малко жилище“ в блога на „КОМО“.

  Прочети още

 • Как да подредя етажерките, така че да изглеждат като от списание


  Гледаш снимките в интериорните списания и въздишаш. В повечето случаи стаите са обзаведени съвсем простичко, повечето мебели и аксесоари изглеждат доста обикновени, а общият ефект е зашеметяващ. Основните причини за това са две: умелото комбиниране на цветове, материи, стилове и майсторската подредба на всяка дреболия. За принципите, по които се комбинират мебели и аксесоари у дома пишем доста. Днес ще ти подскажем как да подредиш етажерките си така, че да добият онзи уютен, елегантен или закачлив вид, който имат етажерките в списанията за интериорен дизайн.

  Прочети още

 • 7 причини да избереш кухненски шкафове без врати


  Харесват ли ти кухните, в които по-голямата част от шкафовете са без врати? Не си много сигурна? Притеснява те, че трудно ще се поддържа необходимата хигиена, че помещението ще изглежда винаги разхвърляно. Можеш да свалиш вратите на старите шкафове у дома и да пробваш как ще бъде без тях. Ако нямаш време за тестове, защото обзавеждаш нова кухня, можеш да комбинираш шкафове със и без врати. Или първо да помислиш върху 7 важни довода „за“ кухненските шкафове без врати.

  Прочети още

 • Най-честите грешки при избора на килим


  Сигурна ли си, че килимът, който си харесала е подходящ за дневната? Точният размер ли е, пасва ли цветово на интериора, практичен ли е, приятно ли ти е да стъпваш по него? Килимите не са евтини и се предполага, че ще ги ползваш дълго. Увери се, че си избрала най-доброто за твоя дом преди да купуваш. Виж кои са често допусканите от клиентите ни грешки, за да ги избегнеш.

  Прочети още

 • Как да украся празничната маса


  Красиво украсената маса създава празнично настроение веднага щом я погледнеш. Храната ти се струва по-вкусна, сътрапезниците ти – по-сладкодумни. Усеща се, че атмосферата е специална. И всичко това се случва до голяма степен благодарение на добре подбрани свещници, вази, цветя и други изящни дреболии.

  Досега не си правила украса за празнична маса? Опитай, отпусни се и фантазирай. А ако все пак имаш нужда от малко помощ, научи някои основни принципи за украсяването на банкетна (правоъгълна), квадратна и кръгла маса.

  Прочети още

Обекти 1 до 10 от общо 133