• 5 съвета за обзавеждане на спалня


  Предстои ти да обзавеждаш спалня или вече си се справил с тази задача, но нещо в помещението те притеснява. Уж всичко е наред, но не е толкова уютно колкото си си го представял. Това не е беда, когато обзавеждаме сами домовете си и не ползваме помощта на интериорен дизайнер, случва се да сгрешим. Важното е, че мебелите се пренареждат лесно и бързо ще решиш проблема. Предлагаме ти някои трикове и съвети за обзавеждане на спалня, които ще ти помогнат.

  Прочети още

 • Избери цветове за домашния офис според професията си


  Ако си фрийлансър или ръководиш малък бизнес от дома си, значи домашният офис е помещението, в което прекарваш най-много време. Погрижи се не само за мебели и стол, които са ти удобни, обърни специално внимание и на цветовете. Те влияят на настроението и продуктивността ти. Нали не искаш да откриеш след време, че си загубил вдъхновение, само защото цялата ти стая е боядисана в синьо? Научи повече за това как ти въздействат цветовете и какви комбинации е добре да използваш за работната стая според професията, която упражняваш.

  Прочети още

 • Как да избереш столове за хранене


  Някои мерки и съотношения, които ще те улеснят

   

  Кътът с масата и столовете за хранене е един от най-притегателните в дома. Цялото семейство се събира, за да хапне заедно поне веднъж дневно. Когато дойдат гости, обикновено също се настаняват около масата за хранене. А много често тя се използва и за други дейности – учене, рисуване, работа, игра. Затова е важно столовете, които избереш за нея да са удобни, да му се иска на човек да седи на тях.

  Виж някои класически съотношения между различните типове маси и столове. Те ще ти помогнат да избереш мебелите, подходящи като размер за твоята маса и за помещението, в което е поставена тя.

  Прочети още

 • Идеалното нощно шкафче


  Обикновено хората отделят много време, за да изберат легло и гардероб за спалнята и пренебрегват нощните шкафчета. А те, освен че трябва да са удобни и да побират всички неща, които слагаш на тях, могат да се превърнат и в специален акцент в помещението, да променят атмосферата му.

  Затова, ако ти предстои да избираш нощни шкафчета, отдели 5 минути и виж нашите насоки как да намериш твоето идеално нощно шкафче.

  Прочети още

 • Нощно осветление за дома


  Защо да го ползвам и как да го избера

   

  Какво правиш, когато ти се наложи да станеш през нощта? Светваш лампата и силната светлина те заслепява, а доста често и разсънва? Или предпочиташ да ходиш в тъмното и да рискуваш да се блъснеш в нещо?

  Помисли за поставяне на нощно осветление у дома, или за нови осветителни тела, които да ползваш и за дневно, и за нощно осветление. Това няма да увеличи сметките ти за електричество, а удобството е невероятно. Особено ако имаш бебе или съжителстваш с по-възрастен човек.

  Прочети още

 • Кога бар масата е добро решение за дома


  От една страна ти харесва да имаш висока маса в кухнята или дневната. Струва ти се романтично, бохемско. От друга страна не си сигурен, че ще е много удобно. А и бар маси всякакви, каква точно да избереш?

  Разбираме напълно твоите терзания и за да ти помогнем да решиш искаш ли наистина бар маса за твоя дом, ще ти посочим в какви случаи е най-добре да я ползваш и какво да обмислиш преди да избереш модел.

  Прочети още

 • Какво да обмислиш преди да купуваш мебели за домашния офис


  Дошло е време да обзаведеш свой домашен офис? Честито! Сигурни сме, че се вълнуваш. Съветваме те да подбереш мебелите за новото си работно място внимателно, без да бързаш. Ако бюджетът ти е малък, купувай нещата поетапно. По-добре е да си вземеш един ергономичен работен стол, вместо да се сдобиеш с неудобни, паянтови стол и бюро за същите пари. Колкото по-комфортно се чувстваш – физически и психически – в своя домашен офис, толкова по-добре ще работиш.

  Ние ще ти подскажем няколко неща, за които да помислиш преди да пазаруваш.

  Прочети още

 • Видове стилове в интериора, част 3


  Класически, минимализъм, еклектика

  Представяме ти още три от най-популярните стилове за обзавеждане на дома. Запознай се с характеристиките им, помисли дали някой от тях е подходящ за твоето жилище, припомни си предишните шест стила, които ти представихме. (Връзки към тях ще намериш в края на статията.) Помни също, че независимо какво казват експертите в интериорния дизайн, най-важното е да се чувстваш удобно, уютно и спокойно в дома си. Затова е важно не да изглежда като излязъл от списание, а да е такъв, какъвто ти харесва на теб. Ние само ти даваме насоки за размисъл и експерименти.

  Прочети още

 • Съдовете за готвене – материали и покрития, част 2


  В предишната статия ти разказахме за най-използваните материали за изработка на тенджери, тигани и тави. Но пропуснахме

  Прочети още

 • Как да планираш осветлението в детската стая


  Осветлението в детската стая зависи много от това на каква възраст е хлапето, ходи ли на училище, как обича да прекарва свободното си време. Затова в тази статия, ще очертаем по-скоро основните принципи. След това, в поредица от публикации, ще разгледаме планирането на осветление и избора на осветителни тела за стаята на бебето, малкото дете, ученика, тийнейджъра.

  Ако те вълнуват конкретни въпроси по темата, задай ни ги в коментарите – ще включим отговорите в следващите текстове.

  Прочети още

Обекти 1 до 10 от общо 65