• Списък с мебели и уреди от първа необходимост за ново жилище


  Обзавеждането на ново жилище трябва да става постепенно, без бързане, за да не се окажеш с неудобни мебели, които не харесваш и нямаш възможност да смениш скоро. Това ти го повтаряме често, знаем. Но човек лесно се изкушава да купи всичко наведнъж и по-бързо, когато няма елементарни удобства.

  Затова ти предлагаме да прегледаш списъка с мебели и уреди от първа необходимост, който направихме за теб и да пазаруваш по него. Така ще си осигуриш минимални удобства и трезва глава, за да обмислиш обзавеждането на целия дом.

  Прочети още

 • 9 детайла за перфектна кухня


  Кое прави една кухня перфектна на вид? Материалите, от които е направена, добре подбраните цветове. А кога е наистина перфектна? Когато ти е удобно и уютно в нея. Шкафовете са с точното за теб разпределение. Механизмите са такива, каквито ги искаш. Пералнята е със сушилня. Хладилникът е голям и в желания от теб цвят. Намерила си място за миялната машина. Въобще, всичко което ти трябва, за да се развихриш е налице, подредено по подходящия начин.

  Ти точно в момента обзавеждаш своята перфектна като вид и функционалност кухня? Чудесно. Обърни внимание на 9 детайла, които често се пропускат.

  Прочети още

 • Когато избираш и монтираш осветление у дома – полезни цифри и насоки


  Знаеш вече, че осветлението трябва да е практично, но и да допринася за атмосферата на дома. Най-добре е в едно помещение да има общо, локално и декоративно осветление. Изчел си куп статии за избора на осветителни тела, стилове и какво ли още не. Не си много сигурен обаче на каква височина трябва да се закачват лампите, крушки с каква мощност са подходящи за различните помещения. Къде какъв тип лампи е най-удачно да се поставят.

  В тази статия сме се постарали да съберем именно подбни практични съвети. Прегледай я, ще ти е полезна.

  Прочети още

 • 5 етапа на обзавеждане на дневната


  Изчела си куп статии за постигането на баланс при обзавеждане на стаята, за фокусната точка, съчетанието на мебели от различни стилове. И все пак изобщо не знаеш откъде да подхванеш обзавеждането или преобзавеждането на дневната. Спокойно, важното е да го започнеш отнякъде. Не е задължително да спазваш всички правила, които четеш. Те са измислени, за да те улеснят, не да ти пречат.

  Предлагаме ти да разбиеш обзавеждането на дневната на тези 5 примерни етапа. Помни, че не е задължително, дори е по-добре да не купуваш цялото обзавеждане, домашния текстил и аксесоарите наведнъж.

  Важно: правим уточнението, че вече си определила какъв цвят ще са стените в дневната.

  Прочети още

 • Какво да правя с малките, неудобни, ниши и пространства у дома


  Характерни са и за кооперациите от първата половина на XX век и за кооперациите, които се строят в наши дни – скосявания, странни ниши и чупки, които отделят причудливи пространства. На пръв поглед изглеждат интересни и дори внасят романтична нотка в обстановката. На втори и трети поглед откриваш, че са доста непрактични и всъщност те лишават от така необходимото ти за куп други неща пространство. От теб зависи какво ще видиш при следващо вглеждане в тях и дали ще успееш да ги използваш за нещо по-практично.

  Прочети още

 • 3 варианта за разполагане на мебелите и килима


  И какво трябва да знаеш за тях предварително

   

  Още не си избрала килимите за спалнята, дневната, трапезарията? Обикаляш с рулетка из помещенията, разглеждаш килими, мериш, сравняваш и се чудиш. Нека ти помогнем. Прочети кои са трите основни варианта за разполагането на мебелите и килима в стаята, кой за къде е подходящ и какво е добре да измериш и съобразиш предварително. Сигурни сме, че след това ще избереш по-лесно.

  Прочети още

 • 7 причини да си купиш ергономичен стол


  Въпреки че ергономични столове се ползват в офисите от години, има хора, които все още гледат скептично на тях. Не им се вярва, че подходящият модел, може да ги избави от куп болежки, да им помогне да са по-продуктивни и да се чувстват добре след като са седяли пред бюрото 6 – 7 часа. И ти ли си от тях? Да?

  Тази статия е специално за теб. Научи кои са седемте основателни причини да ползваш ергономичен стол.

  Прочети още

 • Как да обособя работен кът у дома


  Основен проблем, когато работиш от къщи е, че някой непрекъснато иска нещо от теб – внимание, помощ, специална услуга. Ти самият се разсейваш лесно и съответно, работиш бавно, неефективен си.

  Решението на този проблем е доста просто – трябва ти добре обособен работен кът. Място, което е само за работа и щом домашните те видят там знаят, че не трябва да те закачат. На теб самия ще ти е по-лесно да се настроиш на работна вълна и да се концентрираш, когато прекрачиш прага му. И понеже знаем, че не всеки може да си позволи да отдели цяла стая за домашен офис, подсказваме ти някои идеи, подходящи и за по-малки пространства.

  Прочети още

 • Как да поддържам хавлиените кърпи


  Купуването на по-скъпи хавлиени кърпи не е глезотия, а проява на разум и практичност. Те попиват по-добре, допирът им е много приятен и ги ползваш по-дълго време. Ако разбира се, ги поддържаш в добро състояние.

  Случвало ти се е да посягаш да се изтриеш и вместо сухата, мекичка хавлиена кърпа да похванеш нещо мокро, студено и твърдо. Случвало ти се е сигурно и като се изтриваш в кърпата за баня, сред аромата на шампоан и балсам да долавяш мирис на мухъл. И двете случки са неприятни и се дължат на лоша поддръжка на кърпите. Ето как да ги избегнеш.

  Прочети още

 • 10 начина кухнята ти да изглежда по-просторна


  Мечтаеш си за голяма кухня, но поне към момента няма изгледи да я получиш. Твоята е малка, струва ти се дори някак схлупена, тъмна. Искаш нещо да промениш, но не си сигурна какво би помогнало.

  Ние сме на разположение. Приложи триковете, които описваме в тази статия и кухнята ти ще изглежда по-просторна, уютна и кокетна. Определено ще ти е по-приятно да я ползваш, а и останалите членове на семейството по-често ще се събират в нея.

  Прочети още

Обекти 1 до 10 от общо 154