• Разположение на огледалата у дома по фън шуй


  Огледалото е специален предмет, обвит в магии и суеверия. Вечер, когато минаваш покрай него, неусетно забързваш ход и те побиват леки тръпки, щом видиш тъмния си силует отразен в неосветения коридор. Някога предмет на лукса, днес огледалото е във всеки дом, но продължава да носи със себе си своята специална енергия. Затова няма да се учудим, ако не си почитател на обзавеждането по фън шуй по принцип, но ти се иска да прочетеш какво казват фън шуй специалистите за разположението на огледалата в дома. Разбираме те и сме съгласни с теб – с тях трябва да се действа внимателно, за да носят усещане за светлина, свобода, пространство, а не да затварят интериора и да те карат да се чувстваш неудобно.

  Прочети още

 • Как да избера настолна лампа


  Идеалната настолна лампа е тази, която оживява атмосферата в стаята, придава ѝ допълнителен чар и в същото време ти служи вярно, когато четеш, пишеш, плетеш. Приеми я не само като практична добавка, необходима за спалнята, дневната, кабинета, а като аксесоар, който може да придаде съвсем друг вид на помещението. Разбира се, именно съчетанието на естетическата и практическата ѝ функция правят избора на настолна лампа малко по-сложен. Но! Ние сме тук, за да помогнем с насоки и съвети. Виж какво е добре да съобразиш, за да избереш подходящата за твоята стая.

  Прочети още

 • Как да комбинирам декоративните възглавнички


  Декоративните възглавнички придават чар на помещението, помагат ти да оформиш облика му и са обичан, и ползван аксесоар от всеки в семейството. Затова не се двоуми, вземи възглавнички за дивана, за столовете и креслата. И не бъди излишно предпазлива към шарките и цветовете им – комбинирай ги смело.

  Ако не си сигурна какво ще се получи, прегледай насоките за сполучливо съчетаване на декоративни възглавнички в тази статия. Но не забравяй, че някои от най-успешните комбинации се получават без да следваш каквито и да било формули. Не се страхувай да фантазираш и да пробваш.

  Прочети още

 • В кои случаи е подходящо да подариш часовник


  Разглеждал ли си скоро стенни часовници? Обърнал ли си внимание колко щури, елегантни и функционални модели има? Някои от тях просто те подканват да ги купиш за подарък на любим човек или за собствения си дом.

  Да, чували сме суеверието, според което ако подариш часовник на близък човек, значи скоро ще се разделите. Само че освен него има още десетки, много по-приятна поверия и суеверия, свързани с подаряването на часовници, на които да дадеш ухо.

  Най-любими са ни тези: когато подаряваш часовник на любим човек, му казваш „моето време ти принадлежи“ или „искам да споделя времето си с теб“.

  Преглътни страховете си, виж в кои случаи часовник за подарък е чудесна идея и ни позволи да те изкушим с няколко впечатляващи модела.

  Прочети още

 • Кой е най-удобният стол, кресло или фотьойл за теб


  Откъде знаем кой е той? Лесно е. Това е този модел, който не е твърде тесен, нито твърде широк за теб; като станеш от него се чувстваш отпочинал; не се схващаш от дългото седене, не те боли гърбът; лесно ти е да станеш; като седнеш, не потъваш изненадващо и неприятно. Освен това имаш място до себе си за дистанционното, чаша, чиния, списание. Няма най-удобен стол по принцип, но има модел, който е най-удобен за теб.

  Доскоро беше въпрос на късмет да го намериш сред разнообразните предложения в мебелните магазини. Днес е въпрос на търпение да разгледаш всички функции, които имат някои кресла, фотьойли и тв-столове в „КОМО“ и да поръчаш модел, функционалности, размери и цвят, каквито ще са най-подходящи за теб.

  Ще те ориентираме за основните екстри, между които можеш да избираш.

  Прочети още

 • Видове шкафове за баня


  Знаеш ли кое е най-подходящото обзавеждане за твоята баня? Това, което оставя достатъчно въздух в помещението и в същото време побира всички тоалетни принадлежности, кърпи, препарати. Когато го избираш, не се води само по външния вид на шкафовете, преценявай как ще стоят те в твоята баня и достатъчно функционални ли са, за да паснат на твоите навици.

  За да те улесним, ние ти предлагаме бърз преглед на видовете шкафове за баня.

  Прочети още

 • 9 джаджи за кухнята, които ще ти улеснят живота


  Знаеш ли кое ти помага да държиш кухнята в ред и превръща готвенето от ежедневно задължение в приятно преживяване? Да, функционалното, удобно и красиво обзавеждане за кухня. Но също и някои малки джаджи, които улесняват живота. Насочваме вниманието ти към 9 от тях.

  Прочети още

 • Видове окачване на пердета и завеси


  Знаеш вече как да вземеш размери за пердета и завеси, но не си много наясно с окачването. Помниш, че баба ти е шила копчета на някои завеси, за да ги закачва за кукички, на пердетата пък е правила клупчета от усукан конец. Това обаче ти се вижда много трудоемко, а и тези пердета и завеси, които гледаш по снимките в списанията за интериор не изглежда като да са окачени по описаните начини.

  Какво окачване да избереш за пердетата/завесите зависи от избраните корнизи, от плата, от визията, която искаш да постигнеш. Запознай се с най-често използваните начини за окачване и избери подходящия за теб.

  Прочети още

 • Как да избереш обзавеждане за баня


  Каква трябва да е банята – удобна или красива? Да се чисти лесно или да изглежда добре? Да е модерна или класическа? Да се купи цялостно обзавеждане или сам да съчетаваш единични мебели? Ако ти предстои да обзавеждаш баня, вече си се сблъскал с тези въпроси и е много вероятно все още да нямаш отговор. Виж някои насоки, които вероятно ще ти помогнат.

  Прочети още

 • Обзавеждане за спални, малки мебели и функционални гардероби – WIMEX


  Продължаваме да ти представяме производителите на мебели, с които работим. Ако ти е трудно да избереш между две програми за обзавеждане на спални например, информацията за произхода им може да ти помогне да вземеш решение. А и държим да знаеш, че работим с наистина пъровкласни европейски фирми, основно от Германия, чиято продукция е доказала своите качества през годините. Мебелите са не просто солидна инвестиция, те са основополагащи за комфорта и атмосферата в твоя дом. Знаем, че ще отделиш много време за избирането им с надеждате, че ще ти служат дълго и добре. Искаме да си спокоен, че купуваш наистина най-подходящите.

  И така, ако на дневен ред при теб е купуването на обзавеждане за спалня, гардероб или малки мебели – запознай се с WIMEX.

  Прочети още

Обекти 1 до 10 от общо 99