Коледна украса за малки пространства

Мислиш, че когато жилището ти е малко, нямаш много възможности за коледна украса. Нито има къде да сложиш голяма елха, нито дядо Коледа може да се подава от някой ъгъл. Всъщност, ако приемеш ограниченото пространство като провокация, можеш да създадеш нестандартна и красива коледна украса, която внася достатъчно празнично настроение в дома ти. Ще ти помогнем с няколко идеи, сигурни сме, че на теб ще ти хрумнат и още.

 

коледна украса, декорация, КОМО

 

Коледна елха във ваза

Това, че нямаш място за голяма елха, не значи, че не трябва да имаш елха. Вземи елхови клонки и ги сложи в големи и малки вази, декоративни буркани, в чайника дори, и ги подреди в стаята и кухнята. Можеш да ги украсиш с гирлянди, с играчки, само с памук или да ги оставиш голи и зелени да освежават помещението.

Ако избереш последния вариант, сложи клонките в червен или жълт съд, или го увий със златиста хартия, за да се получи по-контрастен, ярък ефект.

 

коледна украса, декорация, КОМО

 

Коледни венци

Ако нямаш място дори за ваза, направи коледни венци, или си купи готови, и ги окачи с червени панделки на стената в стаята. Най-добре е да са с различен размер и да висят на различна височина. Съветваме те да са нечетен брой.

Можеш да закрепиш венци и върху по-плътни пердета. Макар че за тях ти предлагаме нещо по-нежно като декоративно сърце или пеперуди или висящ снежен човек. 

 

коледна украса, декорация, КОМО

Декоративно сърце

 

коледна украса, КОМО, декорация

Декоративни пеперуди

 

коледна украса, КОМО, декорация

Висящ снежен човек

 

 

Декоративно осветление

Нежните коледни светлинки ще придадат празнична атмосфера на дома ти, дори да нямаш елха и зелени венци с червени панделки.

Ползвай светеща завеса за врата или обрамчи портала с декоративни лампички.

светеща завеса за врата, коледна украса, декорация, КОМО

Светеща завеса за врата

 

декоративни лампички, КОМО, коледна украса, декорация

Коледни лампички

 

Всякакви висящи от пердетата и прикрепи към стените, пълзящи светлинки са добре дошли.

Между тях можеш да наредиш и светещи стъклени камбанки.

 

светещи стъклени камбанки, коледна украса, декорация, КОМО

Светещи стъклени камбанки

 

Коледен полилей

Полилеят не е добра идея за малки пространства затова едва ли имаш такъв. Но пък можеш да направиш един коледен – от едноцветни или разноцветни коледни топки. Прикрепи ги една за друга, направи ги на грозд и ги окачи да висят от лампата на тавана. Стоят ефектно, а вечер разпръскват меки празнични отблясъци из цялата стая.

коледна украса, коледни топки, декорация, КОМО

Коледни топки

 

Гирлянди

Навеси гирлянди по секцията в дневната – това също дава празничен вид на помещението – и на всеки гирлянд закачи по някоя лека снежинки или звезда.

 

коледна украса, декорация, КОМО

 

Масата

На украсата на празничната трапеза, разбира се, ще обърнеш повече внимание. Но дори и в дните между празниците, е хубаво на масата да има нещо по-специално. Например плато с плодове, между които се подават малки елхови клонки и блестящи орехчета. Или свещник с червена, празнична свещ, до която са подредени малка фигурка на дядо Коледа или на снежен човек и две-три блестящи орехчета.

 

И така, виж с каква коледна украса разполагаш. Ако е необходимо, набави си някои допълнителни неща от секцията с коледна декорация на „КОМО“ и си готова да се развихриш. Много сме любопитни да видим резултата, ще се радваме да ни изпратиш снимка на твоята коледна украса и да я публикуваме в блога. Пиши ни на [email protected]!

Вдъхновено украсяване и весели празници!

  • Публикувано на 22.12.2017

Включете се в дискусията