Модни цветове и тенденции в интериора 2018, част 1

Ярки цветове, комбинации, които носят жизнерадостно настроение и много енергия, максимум удобство, естествени материи и материали – така могат да се обобщят тенденциите в интериора за 2018 година. Модулното обзавеждане, което ти позволява по-голяма гъвкавост, е все така на гребена на вълната и по всичко изглежда, че ще се задържи там дълго. Така че, ако вече имаш модулни мебели, достатъчно е да подбереш подходящите цветове за домашния текстил или да пребоядисаш стените и ще имаш жилище, което отговаря на модните тенденции за следващата година.

 

Цветовете

Жълто

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Яркожълто – наситено, разкошно, сочно – владее дневната, домашния офис, кухнята, промъква се като акцент в детската и спалнята. Ако решиш, може да боядисаш поне една стена в дома си в този цвят, да поръчаш жълт кухненски плот или жълти врати за част от кухненските шкафове. А може и да си вземеш жълт диван или масичка. Това е прекалено ярък цвят за твоя вкус? Тогава можеш да го ползваш като акцент – една яркожълта ваза ще свърши работа – или да се спреш на нюанси на жълтото като „лимон“, „горчица“ или „канарче“.

 

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Във всеки случай това е цвят, който внася много настроение и енергия, придава слънчев вид на помещенията през зимата, носи усещане за повече светлина.

 

Зелено и зеленина

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Зеленият цвят успокоява, носи свежест и ведрина, предразполага те към почивка и всъщност не престава да е част от модните тенденции в интериора вече поредна година. Тъмно зелено, цвят на градински чай, авокадо или целина – какъвто и нюанс да избереш, няма да сбъркаш. Интериорните дизайнери препоръчват да се комбинира с бяло и пурпурно, със светлосиньо и жълто.

 

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Наличието на колкото се може повече зеленина в дома също е част от интериорните тенденции вече поредна година. Хубавата новина е, че зеленината е достъпен и бърз начин да украсиш дома си, придава му уют, подобрява микроклимата в помещенията, влияе добре на работоспособността и прави почивката по-пълноценна.

 

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

И като говорим за зеленина, не я приемай само буквално – флоралните мотиви в интериора се завръщат със страшна сила.

 

Червено в няколко нюанса

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Това е твърде интензивен цвят, за да го направиш основен за дома си, но домашен текстил в различни нюанси на червеното е чудесна идея за 2018-та. Можеш спокойно да смесваш нюанси и текстури, това само ще придаде обем, плътност и повече живот на интериора. Особено ако за основен цвят си избрала синьо-зеленото.

 

Синьо-зелено

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Това е плътен, наситен цвят, който ще превърне дома ти в оазис на спокойствието. Важно е само да го комбинираш с поне един топъл цвят, за да задържиш уюта и светлината в помещенията.

Синьо-зеленото, независимо дали е в тюркоазен нюанс или към него са добавени няколко капки сиво, определено придава особена елегантност на стаята. Боядисай в този цвят кухненската стена, на която са монтирани шкафовете (бели, жълти или оранжеви). В дневната го съчетай с лакирано дърво и бял килим, с малки оранжеви възглавнички за акцент.

 

Комбинацията синьо – оранжево

интериор, тенденции 2018, КОМО

 

Тя ще е страшно модерна през 2018-та година. Всъщност, оранжевото у нас е цвят, който се използва най-вече за кухнята. Сега е моментът да разчупиш стереотипа – дневна или домашен офис в синьо и оранжево е страхотно решение, ако прекарваш повече време у дома. Тя зарежда с енергия, изостря сетивата, провокира доброто настроение.

Следващият път продължаваме с модерните цветове и тенденциите при меката мебел и преградите за обособяване на зони в едно помещение за 2018-та. Не прибързвай с покупките и решенията, изчакай да разбереш всичко за модерното в интериора през следващата година.

  • Публикувано на 05.01.2018

Включете се в дискусията