Модни цветове и тенденции в интериора 2018, част 2

Продължаваме с модните тенденции в интериора за 2018. Ако още не си решила каква да е цветовата схема в новия ти дом или искаш да освежиш настоящето си жилище, чети надолу, припомни си и предната статия по темата, ще натрупаш идеи.

 

Цветовете

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Розово

До тази година розовото беше запазен цвят за детските стаи и будоарите на госпожиците. През 2018-та той напуска тези територии и се настанява уверено в дневната, трапезарията и спалнята. Разбира се, не говорим за бонбоненото розово, но включително и за него. Модерни са експериментите с всички нюанси на този цвят.

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

 

Цвят на пушена сьомга или на праскова за стените, или пък бежови стени и розови фотьойли в дневната, комбинирани с бледосини възглавнички – възможностите са безброй. Ако сте почитателка на класическия стил в обзавеждането, розовото – независимо дали като основен цвят, или като акцент – е чудесна идея. Пасва страхотно на мраморни плотове и позлатени орнаменти.

 

Златни акценти

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Картини с позлатени рамки, месингови крака на диваните, столовете, масите, рамки за огледала и осветителни тела в златисти нюанси – елегантните акценти в златно са писък в интериора на 2018. Комбинират се добре с тъмнокафяво дърво, мрамор и кадифе.

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Черно и бяло

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Почитателите на графичната елегантност също няма да останат разочаровани. Наред с всички ярки цветове класическата комбинация от черно и бяло е все така на мода. Черен полилей в решената в бяло спалня, черно-бели плочки в банята, графично решение за дневната – каквото и да избереш, няма да сбъркаш. Премисли добре обаче, ако досега не си живяла, заобиколена само от черно и бяло. Помещенията, решени в тази цветова комбинация, особено ако са обзаведени в минималистичен стил, изглеждат перфектно, но са малко по-трудни за поддържане, а и бързо ти се приисква да внесеш някакъв цвят за настроение. Не бихме ти я препоръчали за дневната например.

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Меката мебел

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Удобството е поставено на първо място. Диваните, креслата, фотьойлите трябва да са големи, дълбоки, с меки седалки и допълнителни екстри (припомни си статията „Какъв е идеалният диван“). Формите са вдъхновени от 40-те, 50-те, 70-те години на XX век. Доминиращите цветове са наситено жълто, синьо, зелено.

 

интериор, тенденции 2018, обзавеждане, КОМО

 

Вътрешните прегради за зониране на помещенията

Вярно, че големите помещения са на мода, но рано или късно всеки, който живее в тях изпитва нужда от по-категорично зониране на пространството. Най-крайните решения за 2018 за вътрешно разделяне на помещенията са бетоновите блокчета. За да се получи балансиран интериор, трябва да осигуриш много зеленина и домашен текстил в ярки цветове.

Насочваме вниманието ти по-скоро към преградите от ракита. Те са леки, практични, на достъпни цени, а разнообразието от текстури, форми и цветове е голямо.

Интересно решение са и текстилните подвижни конструкции. Те са малко по-различни от паравана, нямат няколко крила, а само едно и често са със заоблена форма. Създадени са под влиянието на японските традиции в обзавеждането. Изключително практични, леки, удобни, с тях ще оформиш бързо малко интимно кътче в голямото помещение.

Това е засега най-новото в света на интериорния дизайн за следващата година. Разбира се, следим тенденциите и щом има новини, бъди сигурна, че ще ги научиш от нас. Приятно обзавеждане и декориране!

  • Публикувано на 08.01.2018

Включете се в дискусията