• Как да обособя работен кът у дома


  Основен проблем, когато работиш от къщи е, че някой непрекъснато иска нещо от теб – внимание, помощ, специална услуга. Ти самият се разсейваш лесно и съответно, работиш бавно, неефективен си.

  Решението на този проблем е доста просто – трябва ти добре обособен работен кът. Място, което е само за работа и щом домашните те видят там знаят, че не трябва да те закачат. На теб самия ще ти е по-лесно да се настроиш на работна вълна и да се концентрираш, когато прекрачиш прага му. И понеже знаем, че не всеки може да си позволи да отдели цяла стая за домашен офис, подсказваме ти някои идеи, подходящи и за по-малки пространства.

  Continue reading

 • Как да поддържам хавлиените кърпи


  Купуването на по-скъпи хавлиени кърпи не е глезотия, а проява на разум и практичност. Те попиват по-добре, допирът им е много приятен и ги ползваш по-дълго време. Ако разбира се, ги поддържаш в добро състояние.

  Случвало ти се е да посягаш да се изтриеш и вместо сухата, мекичка хавлиена кърпа да похванеш нещо мокро, студено и твърдо. Случвало ти се е сигурно и като се изтриваш в кърпата за баня, сред аромата на шампоан и балсам да долавяш мирис на мухъл. И двете случки са неприятни и се дължат на лоша поддръжка на кърпите. Ето как да ги избегнеш.

  Continue reading

 • 10 начина кухнята ти да изглежда по-просторна


  Мечтаеш си за голяма кухня, но поне към момента няма изгледи да я получиш. Твоята е малка, струва ти се дори някак схлупена, тъмна. Искаш нещо да промениш, но не си сигурна какво би помогнало.

  Ние сме на разположение. Приложи триковете, които описваме в тази статия и кухнята ти ще изглежда по-просторна, уютна и кокетна. Определено ще ти е по-приятно да я ползваш, а и останалите членове на семейството по-често ще се събират в нея.

  Continue reading

 • Трикове за обособяване на различни зони в малко жилище


  Определила си успешно кои ще са зоните в твоя малък апартамент и къде ще са разположени. Сега остава да решиш как ще ги отделяш една от друга. Това е голямо предизвикателство, когато не разполагаш с много пространство. Тези „разделители“ трябва да не са обемни и тежки, защото ще заемат място и ще задръстват помещението. Препоръчително е да могат да се местят и/или да изпълняват поне още една функция освен тази на „разделители“, т. е. необходими са ти гъвкави решения. Ето какви трикове ти подсказваме ние.

  Continue reading

 • Модни цветове и тенденции в интериора 2018, част 2


  Продължаваме с модните тенденции в интериора за 2018. Ако още не си решила каква да е цветовата схема в новия ти дом или искаш да освежиш настоящето си жилище, чети надолу, припомни си и предната статия по темата, ще натрупаш идеи.

  Continue reading

 • Модни цветове и тенденции в интериора 2018, част 1


  Ярки цветове, комбинации, които носят жизнерадостно настроение и много енергия, максимум удобство, естествени материи и материали – така могат да се обобщят тенденциите в интериора за 2018 година. Модулното обзавеждане, което ти позволява по-голяма гъвкавост, е все така на гребена на вълната и по всичко изглежда, че ще се задържи там дълго. Така че, ако вече имаш модулни мебели, достатъчно е да подбереш подходящите цветове за домашния текстил или да пребоядисаш стените и ще имаш жилище, което отговаря на модните тенденции за следващата година.

  Continue reading

 • Коледна украса за малки пространства


  Мислиш, че когато жилището ти е малко, нямаш много възможности за коледна украса. Нито има къде да сложиш голяма елха, нито дядо Коледа може да се подава от някой ъгъл. Всъщност, ако приемеш ограниченото пространство като провокация, можеш да създадеш нестандартна и красива коледна украса, която внася достатъчно празнично настроение в дома ти. Ще ти помогнем с няколко идеи, сигурни сме, че на теб ще ти хрумнат и още.

  Continue reading

 • Предложения за коледни подаръци за нея и него от „КОМО“


  Миналата година подбрахме и ти предложихме някои мебели, аксесоари и декорации от „КОМО“, подходящи за нея и него. Доста клиенти казаха, че са се възползвали от препоръките ни и са останали доволни, затова решихме да направим същото и тази година. И така виж нашите съвети за коледни подаръци за нея и него от „КОМО“. Continue reading

 • Как да избегна неприятните домашни изненади по Коледа


  Направи ли вече списък с коледни подаръци за купуване? Измисли ли празничното меню? Готов ли е списъкът ти за покупки на вкусотии? Ти нямаш нужда от толкова много списъци? Може и така да е, но си припомни – колко неща забрави да вземеш миналата коледа. Колко пъти връща някой от домашните до магазина? А имаше ли неприятни изненади в последния момент, докато течаха последните приготовления за празника?

  Отговорът вероятно е „да“. Допреди година – две и нашият щеше да е такъв. Днес ти предлагаме изпитана рецепта за празници без неприятни домашни изненади.

  Continue reading

 • Основен комплект съдове, който трябва да имаш у дома


  Обзавеждането на нова кухня не включва само шкафове, работни плотове и кухненски уреди, но и цялата необходима ти посуда. Ако за първи път ще пазаруваш тенджери, тигани и прибори за готвене, добре е да се информираш предварително какво ти е най-необходимо. Така ще изразходваш бюджета си възможно най-разумно и ще можеш веднага да приготвяш всякакви вкусотии в новата си кухня.

  Continue reading

Items 1 to 10 of 147 total