Какво не знаеш за кутиите за съхранение

Предстои ти да купуваш кутии за съхранение за кухнята, спалнята, дневната, килера. Преценила ли си всички особености на моделите, които си избрала? Сигурна ли си, че наистина ще ти свършат работа? Прочети тази статия преди да пазаруваш. В нея те подсещаме за някои специфики на различните модели и ти споделяме малки тайни за съхранението на масло, подправки, книги, дрехи, които ще ти помогнат да избереш наистина подходящите съдове и кутии за съхранение.

поставка за подправки, съдове за съхранение, КОМО, кухня

Поставка за подправки

 

Кутии и бурканчета за подправки

За да се спреш на тези, които ще съхранят аромата и вкуса на твоите подправки, помисли първо къде ще ги държиш. Почти всички билки и подправки трябва да се прибират на сухо, хладно и тъмно място, в добре затворени съдове, иначе губят ценните си свойства.

Красивите, прозрачни бурканчета за подправки са добро решение, ако ще ги държиш на хладно, в тъмен шкаф, по възможност по-далеч от печката. Важно е само да се увериш, че капачката е качествена и се затварят плътно.

буркан за съхранение, подправки, кухня, кутии за съхранение, КОМО

Буркан за съхранение

 

Металните кутии за подправки са добър избор, ако искаш да ги подредиш на открит рафт, така че да стигаш до тях лесно и бързо.

И в двата случая е добре да слагаш етикет на всяко бурканче или кутия, които напълниш със съответната подправка. Така намаляваш риска да сложиш куркума в млякото си вместо канела или да изсипеш две чаши захар вместо сол в кекса.

кутия за масло, КОМО, съдове за съхранение, кухня

Кутия за масло

Кутия за масло

Някои хора я държат в хладилника, други предпочитат маслото да е по-меко и затова я оставят извън него. Ако си от втория тип, препоръчваме ти да си вземеш кутия за масло, чиято подложка е малко по-дълбока. Така, дори маслото да се разтопи, няма да се разтече и да омаже всичко наоколо.

пластмасова кутия за съхранение на храна в 3 части, кухня, КОМО

Пластмасова кутия за съхранение на храна в 3 части

Пластмасови кутии за храна

Вече сме писали за тях, но те подсещаме отново – увери се, че купуваш модел, създаден точно за съхранение на храна. Така не рискуваш тя да се умирише на пластмаса или на някакъв химикал. Някои пластмасови кутии могат да се слагат и в микровълновата, което също е улеснение.

пластмасова кутия за съхранение на храна, КОМО, кухня

Пластмасова кутия за съхранение на храна

Проблемът с това, че пластмасата поема миризмата на храната, която си сложила вътре остава. Но ако се примириш, че просто трябва да ги търкаш и миеш повече, всичко ще е наред. Можеш да се успокоиш с факта, че пластмасовите кутии, които държиш в хладилника не изискват толкова енергия за охлаждането си, колкото керамичните и порцелановите съдове.

кутия за съхранение Vacuum Soft M, кутия за дрехи, кутия с вакуумен джоб

Кутия за съхранение Vacuum Soft M

Кутии за малко ползвани дрехи и вещи

Ако ще вадиш дрехите веднъж годишно или по-рядко, по-добре си вземи пликове за вакуумиране и ги прибери в тях. Така ще спестиш повече място, а и ще си сигурна, че дрехите ще са защитени от влага и прах.

вакуумиращ плик за дрехи, КОМО

Вакуумиращ плик за дрехи

За малко ползваните вещи избери кутии, които са с поне една прозрачна страна. Така по-лесно ще виждаш какво има във всяка една и ще намираш бързо каквото ти трябва. Да, нищо не ти пречи да надпишеш непрозрачните кутии, но с времето етикетите падат, а и едва ли ще опишеш на тях всичко, което си сложила в вътре.

кутия за съхранение на вещи, плътно затваряне, КОМО, съхранение

Кутия за съхранение с капак, който се затваря плътно

Кутии за книги

Има книги, които искаш да прибереш в килера или да свалиш в мазето, подредени в кутии. Идеята не е лоша, но избери внимателно кутиите. Важно е капаците им да прилепват плътно и да имат стабилен механизъм за затваряне, за да не влиза вътре въздух, прах и влага. Иначе книгите ще се съсипят.

дървена касетка, съхранение на книги, КОМО

Дървена касетка

Е, това е всичко. Помисли още веднъж дали си избрала подходящите модели, прегледай секцията на „КОМО“ с кутии за съхранение и действай.

Включете се в дискусията