7 цветови комбинации със син диван

Синьото е цвят, който рядко е основен за дома. Повечето хора предпочитат да го използват като акцент. Същото важи и за мебелите – те рядко са в синьо. В домовете този цвят присъства по-скоро чрез домашния текстил.

От миналата година обаче по европейските мебелни изложения може да се видят все повече интересни модели мека мебел в различни нюанси на синьото. Някои от тях вече са и в нашия шоурум. Те са екстравагантни, елегантни, със собствен характер и наистина могат да променят облика на дома ти. Ако вече си харесала син диван от новите предложения на „КОМО“, виж с какви цветове можеш да го комбинираш.

 

диван, КОМО, интериор, син диван, дневна,

Диван Lilly

 

Синьо, жълто, сиво

Тази комбинация е класика, независимо от нюансите на цветовете.

  • Петролено син диван с яркожълти възлавнички и одеяла и неутрално сиви стени;
  • светлосин диван и бледожълти завеси със сив килим с бледосини шарки;
  • сивосинкав диван, бледожълти стени и възглавнички на жълти и сиви шарки –

ти избираш колко наситени да са цветовете. При всяко положение тази цветова комбинация носи много настроение и превръща помещението в топла и уютна стая.

 

 

Тъмносиньо, лилаво, ябълково зелено

Това е интересна комбинация, подходяща за по-големи стаи или за един кът от по-голямо помещение. Зоната за гледане на телевизия и мързелуване в дневната ще изглежда чудесно с ябълково зелени стени, тъмносин диван и лилави възглавнички (дюс или с ябълково зелени шарки). Зеленото успокоява, но точно този му нюанс носи и радостно оживление, подходящо за помещение, в което се събира цялото семейство и се приемат гости.

разтегателен диван с ракла, дневна, КОМО, интериор, син диван

Разтегателен диван с ракла

 

Сивосиньо, бледорозово, бежово или тъмнокафяво

За хората, които не обичат ярките цветове в интериора и залагат на по-деликатни нюанси, препоръчваме светлосин диван с килим или одеяло в бледорозово и бежови или тъмнокафяви възглавнички.

Тази комбинация е подходяща и за дневна, и за къта за вдъхновение в домашния офис.

 

син диван, КОМО, дневна, мебели, интериор

Син диван

 

Синьо и златно

Сложи настолна лампа със златисти елементи или масичка за кафе със златисти крака до синия си диван. Комбинирай с възглавнички в по-светлосиньо, пак със златисти шарки или директно с възглавнички със златисти калъфки.

 

КОМО, дневна, син диван, мебели

 

Синьо, бяло и тъмнокафяво

Ако живееш в малко жилище, тази цветова комбинация е отлично решение за теб. Боядисай стените в бяло. Погрижи се големите мебели – шкафове, комоди, гардероб – да са с цвета на тъмно дърво и си вземи син диван. Отпусни се при избора на домашния текстил и включи още един, топъл цвят – червено, жълто, оранжево.

 

комод от масивно дърво, КОМО, дневна, мебели

Комод от масивно дърво

 

Така домът ти изглежда просторен, студеното излъчване на синьото е смекчено от дървото и тъмното кафяво, които балансират и стерилността на бялото.

 

яркорозов фотьойл, дневна, КОМО

Фотьойл Carrera

 

Тъмносиньо и яркорозово

Това е доста екстравагантно, смело решение. Комбинирай тъмносиния диван с яркорозово кресло. За обединителен цвят можеш да използваш неутралното бежово.

Решението е много удачно за част от стая – например за къта за четене или къта, в който се занимаваш с хобито си; а също и за тераси и вътрешни дворове.

Кралско синьо, черно и бяло

Това е класическа комбинация, към която рядко се посяга, но може да превърне кухнята ти в истинско чудо. Бели стени, шкафове в кралско синьо и черни кантове на някои ниши, на рамката на прозореца или на лицата на някои чекмеджета.

Преди да завършим днешната статия ще ти споделим само, че всички посочени комбинации включват цветове, хитови в интериора за 2018 година.

Все още имаш време за освежаващ ремонт и разместване преди да започнат студените дни. Възползвай се.

Включете се в дискусията