2 идеи за обзавеждане и декорация на едностаен апартамент

Подходящи и за студенти

 

Забелязахме, че много наши клиенти в момента търсят мебели и декорация за едностаен апартамент. Може би защото университетските занятия започнаха и студентите се опитват да уредят бита си и да си осигурят уют и удобство, съответстващи на бюджета и начина им на живот.

За да сме в час с нуждите ти и да сме ти максимално полезни, ти предлагаме няколко идеи за обзавеждане и декорация на едностаен апартамент.

 

 

компактно легло с рафтове и чекмеджета, малко жилище, едностайно жилище, КОМО, обзавеждане, мебели, интериор

Компактно легло с рафтове и чекмеджета

 

Организирай подредбата на стаята около леглото

Избери практично легло с място за съхранение на вещи. Моделът на снимката например е много подходящ за целта. Има 3 чекмеджета, 2 отворени отделения и рафтове на таблата за глава. Самата табла има гръб, така че не е нужно да я опираш до стената. Помисли за разположение на леглото, при което в гърба на таблата е подпряна масата, на която ще учиш и ще се храниш. Не забравяй, че ще ти трябва и стол (по-добре два, в случай, че поканиш приятел на гости). Избери модел без много елементи и украси, по възможност и без облегалки за ръцете.

 

стол, малко жилище, едностайно жилище, КОМО, обзавеждане, мебели, интериор

Стол

Ако нямаш достатъчно място и за гардероб, можеш да държиш дрехите си на свободностояща стойка и/или да ги подредиш в текстилни етажерки.

 

помощна маса, обзавеждане, мебели, интериор, КОМО, малко жилище, едностайно жилище

Помощна маса

 

Използвай помощна маса със стъклен плот, за да си направиш кът за релакс с пуф или чувал за сядане.

Можеш да поръчаш повечето мебели и в други цветове, но бялото не е лоша идея. То носи усещане за въздух, простор, светлина. Все пак, за да не изглежда жилището ти стерилно, сложи голям фототапет на стената – джунгла например – и подбери домашен текстил в различни нюанси на зеленото. (Можеш да ги комбинираш с жълто.)

диван с ракла и с функции сън и релакс, малко жилище, едностайно жилище, КОМО, обзавеждане, интериор, мебели

Диван с ракла и с функции „сън“ и „релакс“

Обзаведи помещението като дневна, която лесно се превръща на спалня

Ако през деня често имаш гости, това е по-подходящ вариант.

Вземи си практичен, добре изглеждащ диван с функция сън и достатъчно място за съхранение. Моделът на снимката е особено подходящ. Раклата му е голяма, превръща се в легло с едно спускане на облегалката надолу и освен това има функция „релакс“. Можеш да пускаш облегалката и на степени, и да си избереш подходяща позиция за учене или почивка.

маса за хранене, малко жилище, едностайно жилище, обзавеждане, интериор, КОМО, мебели

Маса за хранене

Потърси подходяща като височина маса, на която да ти е удобно да се храниш и да работиш. Този модел с плот и основа от бяло закалено стъкло е нелош вариант. Добави подходящи столове.

стол, малко жилище, едностайно жилище, КОМО

Стол

стол, КОМО, обзавеждане, малко жилище, едностайно жилище,

Стол

Ако избереш синия, можеш да го комбинираш и със свободностояща етажерка с асиметрични рафтове.

етажерка, КОМО, малко жилище, едностайно жилище

Етажерка

Сложи на столовете декоративни възглавници с цвета на дивана, а на него – възглавничка с цвета на дамаската на столовете.

Ако в жилището ти все още няма гардероб, помисли за модел с плъзгащи се врати. Така всички дрехи и дреболии ще са скрити в него, а ти можеш да подредиш мебелите без да пресмяташ колко място ще трябва да оставиш, за да се отварят вратите му.

Независимо на кой вариант се спреш, обърни специално внимание на осветлението. Погрижи се за повече настолни лампи – локалното осветление е по-функционално и ти помага да създадеш атмосфера в малкия си дом.

Преди да пазаруваш и подреждаш, прегледай и останалите статии в секция „малко жилище“, ще са ти от полза.

Включете се в дискусията