Как да направиш кът за хранене в малка дневна

Знаем, че в малките жилища един кът е с много функционалности. Забелязали сме също, че доста хора предпочитат да се лишат от къта за хранене с довода, че не им стига мястото. Това, от една страна, не е лоша идея – имаш си чудесен кът за отдих и се храниш на ниската холна маса (да, не е особено удобно) или навън. От друга страна, кътът за хранене е място с особен статут – там се събира цялото семейство, закуската, обядът, вечерята се превръщат в повод за общуване. А и удобната маса може да се използва за писане на домашни, игра на настолни игри, работа и какво ли още не.

Разгледай нашите предложения как да оформиш кът за хранене в малка дневна и вероятно ще преосмислиш решението си да се лишиш от него.

кухня по поръчка, кухненско обзавеждане, КОМО

Кухня по поръчка

Използвай естествените чупки и ниши на дневната

В новото строителство кухнята от американски тип – кухненски бокс, който е част от дневната – е особено модерна. Ако и в твоето жилище е така, използвай естествения разделител на двете помещения, за да обособиш кът за хранене.

висяща лампа, кът за хранене, малко жилище, КОМО

Висяща лампа

Сложи маса и столове с подходящите размери в ъгъла, който образува кухненския плот със стената на дневната. Използвай аксесоари, за да обособиш тази специална зона. Монтирай висяща лампа над масата, сложи картина на стената зад нея.

помощна маса на колелца, маса от масивно дърво, кът за хранене, малко жилище, КОМО

Помощна маса от масивно дърво, на колелца

Помощна количка на колелца с прибори, салфетки, подправки и питиета е удобно допълнение, което ясно показва каква е основната функция на този кът.

кът за хранене, малко жилище, дневна, обзавеждане, КОМО

Избери най-слънчевата част от дневната, за кът за хранене

В случай, че пространството ти е супер ограничено, виж къде е най-слънчевото място в дневната и направи къта за хранене там. Постарай се масата да е удобна и прикрепи пейки към стените, за да пуснеш максимум светлина в помещението.

маса за хранене с 2 бр. пейки, кът за хранене, дневна, малко жилище, КОМО

Маса за хранене с 2 бр. пейки

Излишно е да казваме, че слънчевият кът за хранене ще се превърне в любимо място на всеки член от семейството.

кът за хранене, малко жилище, дневна, КОМО

Скрий къта за хранене под стълбите или до тях

Ако живееш в мезонет или мансарда, и под стълбите има достатъчно голяма ниша, можеш да разположиш къта за хранене в нея. Сгъваема маса, пейки или сгъваеми столове и стени в цвят, различен от цвета на останалата част на помещението ще ти свършат работа.

табуретка, кът за хранене, КОМО, дневна, малко жилище

Табуретка

Друг вариант е да сложиш неголяма, но достатъчно висока, за да е удобна за хранене, маса с табуретки до самите стълби.

кът за хранене, дневна, малко жилище, КОМО

Кръгла маса за хранене

Разпредели помещението на няколко зони

Повечето хора се притесняват да вкарват много мебели в малка дневна, защото смятат, че тя ще стане претрупана и неприятна за обитаване.

Истината е, че умелото зониране ще ти помогне да избегнеш този проблем и да използваш максимално възможностите на пространството.

килим, кът за хранене, КОМО, малко жилище, дневна

Килим

Сложи кръгла маса с компактни столове, които могат да се прибират под нея, между скрина и дивана. Не пропускай да разграничиш къта за хранене от останалата част на помещението с килим с подходящите размери и цвят.

кухня по поръчка, кът за хранене, дневна, малко жилище, КОМО

Кухня по поръчка

Оползотвори някой ъгъл

За малък бар плот с компактни високи столчета винаги ще се намери място.

Друг вариант е да монтираш към стената ъглови пейки или да си вземеш малък ъглов диван, да добавиш малка кръгла маса в светъл цвят и минитрапезарията е готова.

Огледай дневната и помисли къде и как да направиш свой кът за хранене. Ползите от него са многобройни, няма да съжаляваш.

Включете се в дискусията