Кое правило в интериорния дизайн трябва да нарушиш според зодията си, част 1

Разглеждаш списания за интериорен дизайн, четеш как се обзавежда дневна, спалня, кухня и понякога се чудиш какво не правиш както трябва. Истина е, че когато подреждаш дома си, трябва да се подчиняваш на определени правила, ако искаш да изглежда добре. Но е вярно и че ако спазиш всички правила ще имаш студено, бездушно, неудобно жилище.

За да създадеш дом с душа, в който ти е приятно да се прибираш, разбери кое правило в интериорния дизайн трябва да нарушиш според зодията си и действай!

 

КОМО, мебели, обзавеждане, интериор, аксесоари и декорация

 

Овен (21 март – 19 април)

Домът на този огнен знак никога не е скучен. Фантазията на овните ги кара да импровизират и да експериментират. Те имат нужда от много пространство, затова жилището им не е задръстено с мебели.

Ако това е твоята зодия, правилото, което трябва да нарушиш, за да се чувстваш добре в дома си е:

Всяка стая има само едно предназначение.“

Помисли за кът за йога в домашния офис или в кухнята и за кът, в който да се занимаваш с хобито си в дневната.

 

КОМО, мебели, обзавеждане, интериор, аксесоари и декорация

Телец (20 април – 20 май)


Представителите на този знак обикновено знаят какво искат и не търпят много препоръки и съвети.

Правилото, което трябва да нарушат е:

Не задръствай стаята с предмети на изкуството и аксесоари.“

Телците са страстни колекционери на всякакви неща. Някои обичат да събират антики, статуетки, дърворезби. Други подреждат по рафтове и етажерки колекции от различни по размер и цвят чаши.

КОМО, мебели, обзавеждане, интериор, витрина

Витрина

Ако това е твоята зодия, предвиди достатъчно място и подходящи мебели за съкровищата си.

 

КОМО, интериор, мебели, обзавеждане, аксесоари и декорация

 

Близнаци (21 май – 20 юни)

Адаптивни, гъвкави, непостоянни, въздушни, импулсивни, детински възторжени – Близнаците имат нужда от изненади, от неочаквани интериорни решения, от възможност често да променят подредбата на мебелите.

Правилото, което препоръчваме да пренебрегнеш, ако си зодия Близнаци, е:

Обзаведи стаята според възрастта си!“

Остави между новите картини по стените любимите си плакати от студентството. Продължавай да експериментираш с цветовете, да пазиш любима играчка на рафта с документи в домашния офис и да смесваш стилове, материи и материали.

холна секция по поръчка, обзавеждане за дневна, интериор, КОМО,

Холна секция по поръчка

Рак (21 юни - 22 юли)

Част от представителите на този знак обожават модерното обзавеждане – мебели с изчистена визия, вградено осветление и всякакви технологични новости. Други са абсолютната противоположност – харесват интериор във винтидж стил и усърдно издирват стари предмети за декорация.

Обзавеждане за всекидневна

Всички раци обаче са убедени в едно – съвършеството е много надценено. Правилото, което трябва да нарушиш, за да се чувстваш уютно в дома си, ако си зодия рак, е:

Всичко трябва да е симетрично!“

Ако имаш своя собствена визия кое къде трябва да седи, следвай я. Имаш вродено умение да създаваш визуално интересни кътчета, които привличат вниманието и внасят свежест и романтика във всяка стая.

КОМО, обзавеждане, интериор, мебели, аксесоари, декорация

Лъв (23 юли – 22 август)

Представителите на тази зодия се отличават със слабост към блясъка и показността. Това важи за поведението, за начина, по който се обличат и за домовете им. Жилището на лъва е стилно, обзаведено с най-доброто, което се предлага на пазара.

Ако си лъв, наруши смело следното правило в интериорния дизайн:

Не смесвай различни метали в едно помещение!“

Чувал си, че комбинацията от златисто и сребристо е проява на лош вкус. За някои може и да е така, в твоя случай става въпрос по-скоро за екстравагантност и смелост.

КОМО, обзавеждане, интериор, мебели, аксесоари, декорация

Дева (23 август – 22 септември)

Девите се отличават с изключителната си подреденост и перфекционизъм. За тях е от жизнено значение всяко нещо в дома им да си е на мястото. Иначе се чувстват нервни, стават раздразнителни, а хаосът може да ги докара до депресия. Има обаче едно нещо, с което са склонни да направят компромис – растенията.

Ако си Дева, и имаш нужда от повече цветя и растения у дома, прости се с убежденията си и наруши спокойно правилото:

Зеленината е за градината!“

Направи си вертикална градина за билки и подправки в кухнята, постави саксии с домати и чушки на терасата и с чиста съвест гледай портокалово или лимоново дръвче в дневната.

Това е първата част на нашия интериорен хороскоп. Надяваме се, че ти е харесал и те е вдъхновил. Очаквай втора част следващата седмица!

Включете се в дискусията