Кое правило на интериорния дизайн трябва да нарушиш според зодията си – част 2

Продължаваме със съветите какво да НЕ правиш по правилата, за да се чувстваш уютно и спокойно в своя дом. Виж какво е характерно за твоята зодия по отношение на интериора и променяй смело.

КОМО, обзавеждане, мебели, аксесоари, декорация

Везни (23 септември – 22 октомври)

Везните, тези благи хора, любители на споровете, които често избират половин час между две почти еднакви неща, обикновено са доста решителни по отношение на интериора. Знаят какво искат и какво не искат. И ако по принцип търсят баланса във всичко, то по отношение на обзавеждането са по-скоро хора на крайностите. Имат нужда от цветове, от повече цветове.

Разбира се, Везни са и може някой да ги разколебае в желанието им да направят дома си шарен. Ако това се случва и с теб, ето кое правило в интериорния дизайн трябва да нарушиш.

Следвай строга цветова палитра, в която поне единият цвят е неутрален.“

разтегателен диван, обзавеждане за дневна, мебели за спалня, КОМО

Разтегателен диван

 

Използвай различни нюанси на един цвят, тествай смели цветови комбинации. Ако не ти се експериментира с пребоядисване на стените, вкарай цветовете в дома си с помощта на мебели, домашен текстил и аксесоари.

диван, обзавеждане за дневна, КОМО, аксесоари, осветителни тела, декорация

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионите са страстни и потайни същества и това обикновено си личи и по дома им. Те се чувстват добре в по-тъмни, често и по-малки пространства, почитатели са на локалното осветление и на дом, който предлага възможност за отдих и уединение само с най-близките.

Стаите трябва да се просторни, светли, с много въздух.“

led стенна лампа, осветление за дневна, КОМО

Led стенна лампа

 

 

Спокойно можеш да нарушиш това правило, ако си зодия Скорпион. Заложи на удобни дивани, по-малко общо осветление, осветително тяло за всяка самостоятелна зона, масивни мебели.

КОМО, обзавеждане за дневна, аксесоари, мебели

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Стрелците обикновено не са хора, които въртят и обзавеждат дом. Особено на младини те предпочитат пътешествията, купоните, приключенията. Рядко се застояват в жилището си, съответно нямат интерес и възможност да го превърнат в уютно местенце.

витрина от масивно дърво, КОМО, дневна, обзавеждане

Витрина от масивно дърво

 

 

Ако си Стрелец, за теб обичайните представи за уют не важат. Не се опитвай да ги постигнеш. Може и да успееш, но едва ли ще се чувстваш комфортно в дома си. Когато избираш и обзавеждаш жилище, погрижи се за две неща:

  1. да имаш поне една стая с гледка към планина, море, езеро, парк;
  2. да осигуриш достатъчно място за многобройните сувенири, които носиш от пътуванията си.

обзавеждане за дневна, класическа дневна, интериор, мебели, КОМО

Козирог (22 декември – 19 януари)

Представителите на тази зодия са почитатели на класическия стил, на изящно изработените мебели и аксесоари. Те искат най-доброто за дома си – като декорация, като материали. За съжаление често ги тормози мисълта, че не са в крак с модата.

Ти си Козирог и имаш същия проблем? Наруши спокойно правилото:

Обзаведи модерен дом.“

диван по поръчка, КОМО, обзавеждане за дневна,

Диван по поръчка

Най-важното е да обзаведеш удобен и уютен дом, в който се чувстваш спокойно ти самият. Продължавай да търсиш тези мебели и аксесоари, които отговарят на представата ти за уют.

обзавеждане за трапезария по поръчка, КОМО, мебели

Модерно обзавеждане за всекидневна по поръчка

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Водолеите са любопитни, жизнени, общителни, носители на новото. Те са фурии, които прелитат през живота със заразителен смях. Домовете им винаги са отворени за приятели, през повечето време звучи музика, а те са заети да разучават някоя нова технологична джаджа. Водолеите обожават новите технологии и определят голяма част от тенденциите.

По-малко технологии, повече уют.“ - това е относително ново правило в интериорния дизайн, но не важи за теб, ако си представител на този воден знак.

обзавеждане за дневна и трапезария по поръчка, КОМО

Обзавеждане за дневна и трапезария по поръчка

Риби (19 февруари – 20 март)

Ако има хора с вроден усет към интериорния дизайн, то те са зодия Риби. Те виждат пространството и знаят как да го обзаведат и декорират, за да извадят целия му потенциал. Проблемът е, че често са неуверени и предпочитат да следват чужди правила вместо своя нюх.

Ако си Риба, наруши правилото „Обзавеждането трябва да е по фън шуй.“

Препоръчваме ти да нарушиш и всяко друго правило в интериорния дизайн, което не се връзва с твоята концепция за обзавеждане на дома ти.

Прегледай и първата част на статията, ако не намираш тук зодията на твоята половинка и заедно помислите как да НЕ обзавеждате дома си. Успех!

Включете се в дискусията