7 добри идеи за подреждане на гардероба

В гардеробите живеят невидими човечета със страст към разхвърляне и скриване на любимите ти дрехи под всички останали. Борбата с тях изисква упоритост и постоянство, които в комбинация с някои трикове за подреждане и организация на всички дрехи и аксесоари, могат да доведат до победа.

В днешната статия ти предлагаме насоки, съвети и препоръки как да въведеш ред в гардероба и да го запазиш за по-дълъг период от време (а защо не и завинаги, от теб зависи).

гардероб по поръчка, КОМО

Гардероб по поръчка

1. Определи принципа, по който ще подреждаш дрехите

Може да ги редите по тип – блузи, ризи, жилетки, поли, рокли, панталони. Може да ги редите по цвят. А може да заложите и на подредба според това за какъв случай са подходящи – за работа, за спорт, за официални случаи.

Ние сме почитатели на подреждането им по тип, защото така човек има поглед върху всички дрехи от една група и по-лесно си избира подходящата блуза за деня например.

калъф за дрехи, КОМО

Калъф за дрехи

 

2. Сложи дрехите, които носиш рядко в калъфи

За повечето хора това обикновено са костюмите и роклите за официални случаи. Ако ти се случва да ги обличаш веднъж-два пъти годишно, по-добре ги сложи в калъфи и ги закачи в единия край на гардероба. Така ги пазиш от прах и неволно изцапване, а и не ти се пречкат, когато избираш всекидневния си тоалет.

закачалка за панталони, КОМО

Закачалка за панталони

3. Използвай специални закачалки

Тънки закачалки, от които панталоните се свалят с едно движение; закачалки с по няколко пречки за лесно взимане и прибиране на няколко панталона; закачалки с издърпващо се рамо за тесни пространства или закачалки с въртящи се рамена – разгледай какви приспособления се предлагат на пазара и избери тези, които ще ти позволят да окачиш максимален брой дрехи.

закачалка за вратовръзки, КОМО

Закачалка за вратовръзки

закачалка за панталони, КОМО

Закачалка за панталони

Уловката е, че това не бива да става за сметка на лесния достъп до тях. Важно е също да можеш да обхванеш всички дрехи с един поглед, а не те да са скрити под друг пласт дрехи.

4. Вземи си разделител за рафтове

Така дори да имаш гардероб с високи и широки шкафове, можеш да използваш пространството оптимално. Вместо да строиш високи кули от прилежно сгънати дрехи, които се разпадат, щом се опиташ да извадиш каквото и да било, сложи разделители за рафтове, за да подредиш спокойно дрехите си на широкия рафт. Вземи си и допълнителна етажерка/кошница, която се закрепва за плота на горния рафт, за да ползваш и височината на шкафа.

ратанов кош, КОМО

Ратанов кош

5. Ползвай кошници за съхранение и текстилна етажерка

Винаги остават дреболии, които не знаеш къде да денеш и пъхаш между сгънатите блузи, поли, дънки. Това само увеличава хаоса. Вземи си кошница/панер за съхранение на дребникажи и ги прибирай на едно място.

текстилна етажерка, КОМО

Текстилна етажерка

Ако имаш няколко поли, панталони и рокли, които не са гладят и няма смисъл да стоят на закачалка, вземи си текстилна етажерка. Закачи я в тази част от гардероба, в която стоят закачалките и подреди в нея всички трикотажни дрехи. Така на рафтовете ще имаш достатъчно място за пуловери и жилетки.

6. Опъни най-обикновено въже от единия до другия край на вратата на гардероба

И окачи на него коланите и шаловете.

7. Сложи органайзер за папки на някой от рафтовете

Вътре можеш да подредиш всички чифтове ръкавици, токи, които мислиш, че ще ти влязат в употреба по някое време, дъждобрани.

Успешно подреждане!

Включете се в дискусията