5 идеи за по-функционален кухненски остров

Освен за допълнителна работна площ, можеш да ползваш кухненския остров и за съхранение, за готвене, за миене – зависи какви уреди и екстри са вградени в него. С колкото повече функции го натовариш, толкова по-лека и просторна ще изглежда останалата част от кухнята. Разбира се, трябва да обмислиш предварително каква е целта ти и какво всъщност искаш да правиш в твоята кухня.

Виж няколко идеи за по-функционален кухненски остров и използвай конфигуратора ни, за да създадеш своята мечтана кухня по поръчка.

 

 

помощна маса с колелца, КОМО, кухня, кухненски остров

Помощна маса с колелца

 

 

1. Кухненски остров с ниша за поставяне на помощна маса на колелца

Поръчай си кухненски остров с ниша от тясната страна и сложи в нея допълнителна помощна маса на колелца. Под плота ѝ може да има чекмедже за съхранение на прибори, салфетки и покривки и/или поставка за бутилки.

Винаги, когато се развихриш в кухнята имаш нужда от още малко място, на което да сложиш дъската за рязане с магданоз, копър, чесън или да оставиш нещо да изстива без да ти се пречка.

Когато семейството се събира за хапване или имаш гости, помощната маса освобождава място за още един стол и се превръща в страхотен подвижен бар.

 

кухня по поръчка, КОМО, кухненски остров, кухненско обзавеждане

Кухня по поръчка

 

2. Кухненски остров с чекмеджета и шкафове за съдове за готвене

Да се подредят максимално удобно съдовете за готвене, миксерът, пасаторът, чопърът обикновено е истинско предизвикателство. Посягаш да извадиш една тава или тенджера и всички други се сгромолясват на пода.

Ако си правиш кухня по поръчка, използвай пространството под плота на кухненския остров за шкафове и чекмеджета с подходящото за съдове за готвене разпределение. Планирай чекмеджета с по-дълбоко дъно за тенджерите и тесни и дълги шкафове с органайзер за тавите.

 

кухня по поръчка, КОМО, кухненски остров, кухненско обзавеждане

Кухня по поръчка

 

3. Кухненски остров – оазисът на сладкарите

Ако обичаш да правиш кексове, мъфини, торти и дребни сладки, най-вероятно имаш всякакви дреболии, с които улесняваш приготвянето им. Формички за мъфини, шпатули, шприцове с куп приставки, четки за мазане, боя за сладкиши – всичко това трябва да се съхранява някъде. Защо не под плота на кухненския остров? Вероятно цялото месене, рязане, оформяне, оцветяване и украсяване ще протича върху него. Логично е да си поръчаш чекмеджета с дълбочина и разпределение, подходящи за съхраняването на всички сладкарски инструменти.

 

 

кухня по поръчка, КОМО, кухненски остров с хладилни шкафове

Кухня по поръчка

 

4. Кухненски остров с хладилни чекмеджета

Ако сте голямо семейство и често каните гости, това е перфектно решение. В хладилните чекмеджета съхранявай сокове, безалкохолни напитки, любимите плодове на децата и крем карамела за десерт след вечеря.

С това решение ще си освободиш достатъчно място в основния хладилник за всички хранителни продукти за седмицата. Определено ще намалиш и безпорядъка – забравени някъде в хладилника, и съответно развалени, кутии с мляко или плодове; оставени отвън кутии с масло и сирене, защото децата са ги извадили, за да стигнат до сока и после са забравили да ги приберат.

 

 

кухненски остров, КОМО

 

 

5. Кухненски остров с шкаф за разделно събиране на боклук, малък хладилник и мивка

Изнеси шкафа за разделно събиране на боклук под кухненския остров (поръчай си отделенията му според големината и броя на кофите).

Ако сте двама готвачи у дома, и често се случва да работите едновременно в кухнята, монтирай мивка и на кухненския плот – така няма да си пречите. Малкият хладилник също ще улесни готвенето.

Обмисли и планирай добре функциите на кухненския остров, за да използваш максимално неговото присъствие в кухнята. Ако имаш нужда от помощ, заповядай на място в магазина, ще те насочим към най-практичното решение за твоя дом.

Включете се в дискусията