Най-подходящият цвят за твоето жилище според зодията ти

Влиянието на цветовете в интериора върху настроението, почивката и концентрацията ти са безспорен факт. Писали сме доста за това как да избереш цветова схема за дома си и какво е въздействието на различните цветове. Днес предлагаме да провериш кой е най-подходящият цвят за твоето жилище според зодията ти. Може би това ще ти помогне да разбереш защо в някои стаи се чувстваш добре, а от други ти се иска да избягаш дори да са чудесно обзаведени.

 

 

ъглова гарнитура, КОМО

Ъглова гарнитура

 

Овен (21 март – 19 април)

Цветът на Овните е червеното – възможно най-неподходящият за основен в дома. Той е твърде интензивен и ако прекалиш с него ще си непрекъснато превъзбуден и раздразнен.

Използвай яркия червен цвят за акцент – ваза, декоративни възглавнички, кърпи, абажур на лампа или малка масичка.

Ако все пак държиш твоят цвят да присъства малко повече в дома ти, за да те зарежда със силата и енергията си, помисли за керемидено червено в кухнята и дневната – с една керемидена стена или диван в този цвят ще постигнеш търсения ефект.

 

 

разтегателен диван, КОМО

Разтегателен диван

 

Телец (20 април – 20 май)

Зеленото във всичките му нюанси е твоят цвят и това е добра новина, защото светлозеленото е чудесно за основен цвят в интериора. Тъмнозелена стена в спалнята или яркозелен диван в дневната са отличен избор.

обзавеждане за всекидневна по поръчка, КОМО

Обзавеждане за всекидневна по поръчка

 

 

Зеленото носи усещане за свежест, енергия, стабилност, освен това е цветът на богатството, а както знаем, материалното благополучие е от изключително значение за Телците.

 

 

обзавеждане за всекидневна и трапезария по поръчка, КОМО

Обзавеждане за всекидневна и трапезария по поръчка

 

Близнаци (21 май – 20 юни)

Яркожълто – това е твоят цвят. Препоръчваме ти да го избягваш в спалнята, но можеш спокойно да прекалиш с него във всички други помещения, включително и в коридора и антрето.

Все пак, за баланс, ти препоръчваме да го комбинираш със синьо или зелено. Така ще постигнеш желаната жизнерадостна атмосфера и ще стимулираш творческото начало и работоспособността си.

 

 

ъглова гарнитура по поръчка, КОМО

Ъглова гарнитура по поръчка

 

Рак (21 юни – 22 юли)

Сребристосиво или металик са двата цвята, които те зареждат и те карат да се чувстваш комфортно у дома. От теб зависи как ще ги въведеш в дома си. Можеш да боядисаш стените в сребристосиво и да ги балансираш с ярък, топъл цвят обзавеждане. Можеш и да избереш мебели и аксесоари в сребристо или в цвят металик. И в двата случая ще ти се получи.

 

 

компактна кухня, КОМО

Компактна кухня

 

Лъв (23 юли – 22 август)

“Ако не е златисто, то поне нека е оранжево” – това си мисли Лъвът, когато избира мебели и аксесоари за дома си.

Този цвят, също като червения, е много интензивен и прекомерното му използване няма да ти помогне да се почувстваш добре. Ако се чудиш дали да не го направиш основен за дневната, избери много светлооранжев нюанс и го балансирай със студен цвят.

Ако си почитател на яркото оранжево, остави го за няколко кухненски шкафа и комбинирай с морско синьо и бежово.

 

 

сайдборд от масивно дърво - манго, КОМО

Сайдборд от масивно дърво, манго

 

 

Дева (23 август – 22 септември)

Кафявото във всичките му нюанси е цветът, който помага на Девите да се почувстват спокойно и уютно. Твоята задача е значително по-лесна от тази на всеки друг зодиакален знак. Достатъчно е да купиш холна маса от естествено дърво или да заложиш на мебели от масивно дърво за цялото обзавеждане и цветът, който ти влияе най-добре вече е част от дома ти.

 

 

чувал за сядане, КОМО

Чувал за сядане

 

Везни (23 септември – 22 октомври)

Везните търсят баланса във всяко нещо в своя живот, включително и в интериора. И мъжете, и жените, харесват нежното прасковено или свежото светлорозово. Бледият прасковен цвят е много подходящ за основен в интериора. Светлорозовото пък е отлично решение за по-тъмни и студени стаи и за спалнята.

 

 

програма за обзавеждане за всекидневна и трапезария, КОМО

Програма за обзавеждане за всекидневна и трапезария

 

 

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионите се отпускат най-лесно в тъмни кътчета с приглушена светлина и едва ли ще те изненадаме, ако кажем, че черното е любимият им цвят. Той трябва да се използва много пестеливо и внимателно в интериора. Предимно като допълнителен цвят или акцент.

 

 

ъглова гарнитура по поръчка, КОМО

Ъглова гарнитура по поръчка

 

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Представителите на тази зодия обичат лилавото, като не е задължително да е в неговия най-интензивен вариант.

За да стимулираш креативността и въображението си, използвай цвят лавандула за домашния офис или в къта за четене. Лилаво и светлозелено пък са приятна комбинация за дневната и трапезарията.

 

 

обзавеждане за спалня, КОМО

Обзавеждане за спалня

 

 

Козирог (22 декември – 19 януари)

Сивият цвят е подходящият за основен в дома на Козирозите. Тъмносиво, комбинирано с бяло и яркожълто (за акцент) или със синьо и оранжево са чудесни варианти за дневната и спалнята.

 

легло по поръчка, КОМО

Легло по поръчка

 

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Синьото е цветът на Водолеите. Той им помага да се фокусират, вдъхновява ги, успокоява ги – зависи от нюанса му.

Ако си Водолей, погрижи се да имаш повече синьо в интериора и не забравяй да го комбинираш с топли и неутрални цветове, за да балансираш студеното му излъчване.

 

декоративни възглавници, КОМО

Декоративни възглавници

 

 

Риби (19 февруари – 20 март)

Техният цвят – аквамарин – е един от хитовете в интериора през последните две години. Подходящ е за спалнята, за акцент в дневната, за допълнителен цвят в коридора и кухнята. Пробвай да го ползваш за кухненския гръб – ще стои добре.

Включете се в дискусията