10 признака, по които да познаеш банята в модерен стил

Как си представяш перфектната баня? Тази, в която ти е приятно да влизаш всеки ден. Тази, чиято обстановка те предразполага да се отпуснеш или да се съсредоточиш в зависимост от това какво ти предстои.

Въпросът не е маловажен, особено ако планираш ремонт и преобзавеждане на банята. Понякога си представяме едно, опитваме се да го обясним на майсторите и интериорните дизайнери, а когато видим крайния резултат, той се оказва съвсем различен. За да си спестиш скъпоструващи разочарования, научи какво е характерно за баните в модерен стил. Ще ти е по-лесно да прецениш това ли искаш, или по-скоро баня с класически, ретро или попарт интериор.

 

 

обзавеждане за баня, модерна баня, КОМО

Обзавеждане за баня

 

 

1. Неутрални цветове

Повечето класически бани са бели или комбинация от бяло, синьо, резеда. Банята в модерен стил е решена в сиво или бежово (понякога в съчетание с бяло), или е изцяло черно-бяла.

 

постелка за баня, КОМО

Постелка за баня

 

2. Ярки цветни акценти

Те са червено, тъмносиньо и кралско синьо и се появяват в банята под формата на меки кърпи, ваза с изчистен дизайн в някоя ниша, постелка за баня, шапка за къпане, гъба.

 

 

обзавеждане за баня, КОМО

Обзавеждане за баня

 

3. Мебели, монтирани към стената

Забрави за шкафовете с крака. Всички мебели, и тоалетната, се монтират към стената, така че подът под тях да е свободен. Това създава усещане за повече пространство и ти помага да поддържаш по-добра хигиена в помещението.

 

 

обзавеждане за баня, КОМО

Обзавеждане за баня

 

4. Липса на орнаменти, врати и чекмеджета с плосък панел

Ако харесваш резбовани врати с украса и изящни дръжки за чекмеджета и врати с много детайли – модерният стил определено не е за теб. Ако пък искаш модерна баня, избери врати и чекмеджета с плосък панел и без дръжки или с максимално изчистени дръжки. Това ще ти спести и много време за чистене.

 

5. Минималистични кранове и душове

Чисти линии, никакви орнаменти и детайли – матирани или боядисани в черно кранове и душове са това, което търсиш. Всички метални части са с едно и също покритие.

 

6. Вана без лъвски крака и заоблени извивки

Вана с трапецовидна форма, стояща директно на пода е отлично решение за банята в модерен стил. Идеално кръгла вана също е интересен избор.

 

7. Стъклен параван за душа

Душът е отделен от останалата част от банята със стъкло – единичен стъклен параван или стъклен параван от няколко части с плъзгаща се врата. Стъклото може да е гладко, прозрачно, матирано или цветно.

 

 

 

8. Огледала без рамки и с вградено осветление

Трябва да добавим, че обикновено не са част от шкаф, а са самостоятелни модели, монтирани към стената.

 

обзавеждане за баня, КОМО

Обзавеждане за баня

 

9. Вградено осветление, без излишества

Най-често осветлението е вградено, като е помислено за всяка зона от банята. Ако все пак има изключения, то осветителните тела са с изчистена визия и максимално опростен дизайн.

 

10. Растения

В модерната баня може да няма много цветове или разнообразие от текстури, но обикновено има растение. То внася уют и свежест в обстановката и прави атмосферата на банята по-спокойна и приятна.

Включете се в дискусията